Welkom op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen - Sint-Johannes te Sint-Gillis-Waas
Scoutslokaal
BBQ en brunch
door Mano Wilssens op Zondag 21 juli 2016 18:47:07

Zin om het nieuwe scoutsjaar goed in te zetten?
Misschien met een heerlijke BBQ of eerder met een gezellige brunch? Of gewoon allebei?
Het kan allemaal!
Ja.. u kan het al raden, onze jaarlijkse BBQ en brunch komt er weer aan!
Hou dus zeker het weekend van 10 en 11 september vrij, want de leidingsploeg verwachten jullie allemaal!

Inschrijven? DOEN!
in volgende link vindt u de flyer en alle verdere info rond inschrijvingen.

Naam in kleding
door Thijs Van Buynder op Zaterdag 24 september 2015 20:09:07
Beste ouders

Omdat we meer en meer kleren terug vinden van leden na de vergadering die niet gekenmerkt zijn, is het moeilijk deze terug te bezorgen aan de juiste persoon.
Daarom vragen we om toch al je kledij van de scouts te kenmerken met een naam zodat we deze dan makkelijk kunnen terug bezorgen.

Stevige linker

Het leidingsteam

kledij verkoop
door Thijs Van Buynder op Dinsdag 23 juli 2016 17:46:24
Zondag 02/10 en 09/10 is er de mogelijkheid om scouts kledij te kopen!

Op zondag 02/10 zal er ook een klerenkoffer aanwezig zijn van HOPPER zodat je de juiste maat kan kiezen alvorens je iets besteld.

Op zondag 09/10 is het enkel nog mogelijk om kledij te kopen van onze eigen scouts. (namelijk: Trui, T-shirt en das)

Gelieve gepast geld mee te nemen voor tijdens de kledij verkoop.

Prijzen:

1) kledij eigen scouts
- Trui: kindermaten €20, volwassenen €25 (vanaf XS)
- Das: €8
- T-shirt (groen): €10

2) kledij HOPPER
- Hemd: kindermaten €35, volwassenen €38 (vanaf S)
- Korte Broek: kindermaten €33, volwassenen €40 (vanaf maat 30)
- Rok kindermaten: €33, volwassenen €40 (vanaf maat 34)
- T-shirt met het jaarthema: kindermaten €9, volwassenen €10 (vanaf S)

Verplichte kledij:

Voor de kapoenen --> Enkel das + groene t-shirt
Vanaf de wouters --> Scouts hemd + das + groene t-shirt

ouderpatrouille
door Fien Verbiest op Woensdag 14 april 2014 19:38:31
Beste ouders en grootouders,

Al gedurende meerdere jaren wordt onze enthousiaste leidingsploeg ondersteund door een groep vrijwillige ouders en sympathisanten (de vzw genaamd) die een aantal taken op zich nemen om scouting in Sint-Gillis-Waas mogelijk te maken. Een belangrijke taak is het beheer van het lokaal en de lokalenverhuur. Het is dankzij hen dat we door de jaren heen konden verhuizen en verbouwen.

Omdat het lokaal wekelijks door meer dan 150 jongeren van de eigen groep wordt gebruikt, is onderhoud een blijvende zorg. De leidingsploeg kan dit onmogelijk alleen op zich nemen. Ook de verhuur van het lokaal aan andere groepen zorgt voor een bijkomende druk bij de leidingsploeg inzake properheid, onderhoud en veiligheid. Door de prachtige locatie is ons lokaal erg gegeerd bij andere jeugdverenigingen voor weekends en kampen. Met de inkomsten hiervan kunnen we het lokaal meer dan leefbaar houden en kan de eigen groep verder investeren in tenten en kampmateriaal.

Ons lokaal is dus een belangrijke troef. Daarom wil ik namens de vzw starten met een nieuw initiatief.

DE OUDERPATROUILLE

Met deze patrouille willen we steun bieden aan de leidingsploeg bij een aantal initiatieven zoals de jaarlijkse bbq, de inschrijvingsmomenten, de uniformverkoop, maar ook bij de kuisweekends van het lokaal, …

Ten tweede willen we een vast team samenstellen van ouders of eerder grootouders (met tijd en twee rechterhanden) die tijdens de week samenkomen (eventueel met beurtrol) om enkele klusjes op te knappen in het lokaal.

De leidingsploeg steunt dit project ten volle. Het is voor hen ook een stimulans om zich te blijven inzetten voor onze scoutsgroep en jullie kinderen.

Heb je interesse om mee in de ouderpatrouille te komen of om mee deel uit te maken van een vast onderhoudsteam, stuur dan een mailtje naar maarten.geeraerts1@telenet.be of spreek me persoonlijk aan op één of ander scoutsmoment.

Namens de vzw,

Maarten Geeraerts

oud-groepsleider en ouder van een kapoen

facebookpagina
door Fien Verbiest op Donderdag 25 augustus 2014 18:20:02
Onze scouts heeft ook een facebookpagina, zeker een bezoekje waard! https://www.facebook.com/groups/405138899584851/

Geen nood voor wie geen facebook heeft, alle belangrijke info komt ook steeds op deze site!

Deze site werd al 109483 keer bezocht.