Welkom op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen - Sint-Johannes te Sint-Gillis-Waas
Scoutslokaal
Kampen
door Fien Verbiest op Maandag 14 juni 2014 21:23:46
Beste ouders,

Blijkbaar zijn al onze ratelberichten automatisch verwijderd toen de maand juni afliep. Hierbij ook de info over de kampen.

Als je zoon/dochter nog mee wil op kamp, neem dan zo snel mogelijk contact op met de leiding van de tak.

Contactgegevens vind je hier: http://scoutssintjohannes.be/WieIsWie.aspx

Hopelijk tot op kamp!

JIN TE HUUR
door Ward Meersschaert op Dinsdag 24 augustus 2013 17:11:59
Beste mensen,

Ook dit jaar trekt de Jin op buitenlands kamp en daarvoor moeten wij
de nodige kasacties doen.

Als u de Jin kan gebruiken om te helpen op een feest, aarzel dan niet om ons
te contacteren: 0486950742 OF 0479016190

U kan ook mailen naar: jinleiding@scoutssintjohannes.be

ouderpatrouille
door Fien Verbiest op Woensdag 14 april 2014 19:38:31
Beste ouders en grootouders,

Al gedurende meerdere jaren wordt onze enthousiaste leidingsploeg ondersteund door een groep vrijwillige ouders en sympathisanten (de vzw genaamd) die een aantal taken op zich nemen om scouting in Sint-Gillis-Waas mogelijk te maken. Een belangrijke taak is het beheer van het lokaal en de lokalenverhuur. Het is dankzij hen dat we door de jaren heen konden verhuizen en verbouwen.

Omdat het lokaal wekelijks door meer dan 150 jongeren van de eigen groep wordt gebruikt, is onderhoud een blijvende zorg. De leidingsploeg kan dit onmogelijk alleen op zich nemen. Ook de verhuur van het lokaal aan andere groepen zorgt voor een bijkomende druk bij de leidingsploeg inzake properheid, onderhoud en veiligheid. Door de prachtige locatie is ons lokaal erg gegeerd bij andere jeugdverenigingen voor weekends en kampen. Met de inkomsten hiervan kunnen we het lokaal meer dan leefbaar houden en kan de eigen groep verder investeren in tenten en kampmateriaal.

Ons lokaal is dus een belangrijke troef. Daarom wil ik namens de vzw starten met een nieuw initiatief.

DE OUDERPATROUILLE

Met deze patrouille willen we steun bieden aan de leidingsploeg bij een aantal initiatieven zoals de jaarlijkse bbq, de inschrijvingsmomenten, de uniformverkoop, maar ook bij de kuisweekends van het lokaal, …

Ten tweede willen we een vast team samenstellen van ouders of eerder grootouders (met tijd en twee rechterhanden) die tijdens de week samenkomen (eventueel met beurtrol) om enkele klusjes op te knappen in het lokaal.

De leidingsploeg steunt dit project ten volle. Het is voor hen ook een stimulans om zich te blijven inzetten voor onze scoutsgroep en jullie kinderen.

Heb je interesse om mee in de ouderpatrouille te komen of om mee deel uit te maken van een vast onderhoudsteam, stuur dan een mailtje naar maarten.geeraerts1@telenet.be of spreek me persoonlijk aan op één of ander scoutsmoment.

Namens de vzw,

Maarten Geeraerts

oud-groepsleider en ouder van een kapoen

einde scoutsjaar
door Fien Verbiest op Woensdag 18 mei 2014 14:01:21
Het einde van het jaar is in zicht, bij deze nog een paar belangrijke mededelingen:
- Je kan nog tot ten laatste morgen inschrijven voor de groepsreis

- De kampen: hiervoor organiseert de leiding per tak een infoavond of kampbezoeken. Meer informatie hierover vind je in de ratel per tak.

- Fiscale attesten: ouders van kinderen tot 12 jaar kunnen een fiscaal attest ontvangen voor de kampen. Hiervoor stuur je een mailtje naar mij (fienverbiest@scoutssintjohannes.be), ik zal je dan het juiste fiscale attest bezorgen.

Wouterkamp- infomoment
door Hilke Durinck op Zondag 8 mei 2014 13:33:16
Beste ouders van de wouters,

Het is bijna vakantie, de tijd voor op kamp te gaan met de scouts.
Dit jaar is het een groepskamp, dat wil zeggen dat alle groepen van de scouts allemaal tegelijk en naar dezelfde locatie op kamp gaan.
Graag zouden we jullie wat meer informatie willen geven omtrent dit kamp.
Dit hebben we gepland op vrijdag 27 juni. We verwachten jullie dan ook graag op vrijdag 27 juni om 20u00 aan het scoutslokaal.
Om alles goed te kunnen organiseren vragen wij jullie om tegen 24 juni( hilkedurinck AT scoutssintjohannes DOT be) te laten weten of je op deze infoavond aanwezig zal zijn en of je zoon/dochter waarschijnlijk zal meegaan op kamp (dit is nog geen definitieve bevestiging, meer info op 27juni).

Wij hebben er alvast heel veel zin in!

Groetjes de leiding!

PS: indien het echt die dag niet zou lukken, mag je ons altijd contacteren

Deze site werd al 69338 keer bezocht.