Welkom op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen - Sint-Johannes te Sint-Gillis-Waas
Scoutslokaal
marsepeinverkoop
door Fien Verbiest op Woensdag 22 september 2014 20:17:25
Beste ouders en leden,

15 november is het tijd voor onze grootste kasactie van het jaar, namelijk de marsepeinverkoop. We trekken er dan op uit om overal in Sint-Gillis-Waas marsepein te verkopen.

Ben je niet heel de dag thuis, dan kan je tussen 10h en 17h ook naar ons lokaal komen om de marsepein daar te kopen. Als we nog marsepein overhebben kan je in de weken erna , zondag na de vergadering (17h) nog marsepein kopen.

Hopelijk wordt de marsepein weer graag gesmuld.

Jante en Fien

later inschrijven
door Fien Verbiest op Maandag 13 september 2014 22:01:41
Wie nog wil inschrijven in onze scouts kan hiervoor een mail sturen naar groepsleiding@scoutssintjohannes.be.

Vermeld in je mail naam, geboortedatum, geslachte, gsm-nummer, e-mail, woonplaats, straat en telefoonnummer van je kind.

De inschrijving is pas definitief als wij een mailtje gestuurd hebben.

facebookpagina
door Fien Verbiest op Donderdag 25 augustus 2014 18:20:02
Onze scouts heeft ook een facebookpagina, zeker een bezoekje waard! https://www.facebook.com/groups/405138899584851/

Geen nood voor wie geen facebook heeft, alle belangrijke info komt ook steeds op deze site!

oktober
door Fien Verbiest op Zondag 28 augustus 2014 23:05:32
Beste ouders en leden,

De maand september is alweer gepasseerd en daarbij ook een heleboel activiteiten. Bedankt aan iedereen die aanwezig was op onze barbecue! Ook onze eerste vergadering is gepasseerd en de leiding heeft het komende jaar gepland op leidingsweekend. Tijd dus om er echt in te vliegen in oktober met een maand vol superleuke vergaderingen.

Oktobermaand is ook inschrijvingsmaand. De inschrijvingen gaan door op 5 en 12 oktober om 17u (na de vergadering). De inschrijvingen zijn 35 euro, dit geld gaat rechtstreeks naar de verzekeringen. Om de inschrijvingen van de nieuwe leden zo vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij om de inschrijvingsstrook onderaan dit bericht in te vullen en af te geven bij de inschrijving.
Voor wie nog twijfelt of nog meer info wilt over onze scouts hebben we ook een document gemaakt met extra info. Als u daarna nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren (groepsleiding@scoutssintjohannes.be)

Op 12 oktober is er ook de jaarlijkse kledijverkoop. Voor kapoenen is enkel t-shirt van onze eigen scouts en das verplicht. Vanaf de wouters is ook een hemd verplicht. Heb je kleren die te klein zijn? Geef ze na de vergadering aan één van onze leiders zodat iemand anders ze nog kan gebruiken. De kledij zal verkocht worden tijdens de algemene uniformverkoop aan verminderd tarief.

Jante en Fien

De linken zelf werken niet, als je deze kopieert en plakt zou het wel moeten werken.
document inschrijvingsstrook: scoutssintjohannes.be/data/downloads/Inschrijvingsstrook.docx
document infoboek leden en ouders: scoutssintjohannes.be/data/downloads/Infoboek%20ouders%20en%20leden.docx

ouderpatrouille
door Fien Verbiest op Woensdag 14 april 2014 19:38:31
Beste ouders en grootouders,

Al gedurende meerdere jaren wordt onze enthousiaste leidingsploeg ondersteund door een groep vrijwillige ouders en sympathisanten (de vzw genaamd) die een aantal taken op zich nemen om scouting in Sint-Gillis-Waas mogelijk te maken. Een belangrijke taak is het beheer van het lokaal en de lokalenverhuur. Het is dankzij hen dat we door de jaren heen konden verhuizen en verbouwen.

Omdat het lokaal wekelijks door meer dan 150 jongeren van de eigen groep wordt gebruikt, is onderhoud een blijvende zorg. De leidingsploeg kan dit onmogelijk alleen op zich nemen. Ook de verhuur van het lokaal aan andere groepen zorgt voor een bijkomende druk bij de leidingsploeg inzake properheid, onderhoud en veiligheid. Door de prachtige locatie is ons lokaal erg gegeerd bij andere jeugdverenigingen voor weekends en kampen. Met de inkomsten hiervan kunnen we het lokaal meer dan leefbaar houden en kan de eigen groep verder investeren in tenten en kampmateriaal.

Ons lokaal is dus een belangrijke troef. Daarom wil ik namens de vzw starten met een nieuw initiatief.

DE OUDERPATROUILLE

Met deze patrouille willen we steun bieden aan de leidingsploeg bij een aantal initiatieven zoals de jaarlijkse bbq, de inschrijvingsmomenten, de uniformverkoop, maar ook bij de kuisweekends van het lokaal, …

Ten tweede willen we een vast team samenstellen van ouders of eerder grootouders (met tijd en twee rechterhanden) die tijdens de week samenkomen (eventueel met beurtrol) om enkele klusjes op te knappen in het lokaal.

De leidingsploeg steunt dit project ten volle. Het is voor hen ook een stimulans om zich te blijven inzetten voor onze scoutsgroep en jullie kinderen.

Heb je interesse om mee in de ouderpatrouille te komen of om mee deel uit te maken van een vast onderhoudsteam, stuur dan een mailtje naar maarten.geeraerts1@telenet.be of spreek me persoonlijk aan op één of ander scoutsmoment.

Namens de vzw,

Maarten Geeraerts

oud-groepsleider en ouder van een kapoen

start nieuw scoutsjaar
door Fien Verbiest op Zondag 17 juli 2014 22:41:16
Beste ouders en leden,

De kampen zijn voorbij en september komt steeds dichterbij. daarom alvast de planning voor volgend schooljaar:

7 september: overgang voor wouters, jonggivers en givers
13 en 14 september: Barbecue en brunch
21 september (14h tot 17h): eerste vergadering voor alle takken.
28 september: geen vergadering, de leiding is op weekend.

Hopelijk zien we iedereen binnenkort terug!

Groeten, de leiding

Deze site werd al 72377 keer bezocht.