Welkom op de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen - Sint-Johannes te Sint-Gillis-Waas
Scoutslokaal
Individuele steekkaart 2016
door Thijs Van Buynder op Dinsdag 21 mei 2016 12:58:03
Beste ouders

Onder volgende link vindt u de individuele steekkaart (medische fiche).

Groeten het leidingsteam!

Wedstrijd
door Thijs Van Buynder op Vrijdag 13 april 2016 20:41:17
Beste ouders en leden

Zouden jullie massaal willen meedoen aan een wedstrijd die ons 1000 euro aan materiaal kan opbrengen! En dat echt wel van pas zou komen.

Klik op onderstaande link:

Het antwoord op de wedstrijdvraag" Wat kost een koloniale koffer van 80 cm?" is:
67 euro

Alvast neig merci!

Tim en Nick

De materiaalmeesters

kleren hopper
door Thijs Van Buynder op Donderdag 19 oktober 2015 11:43:56
Aan alle ouders en leden die kledij hebben besteld bij ons!

De kledij is toegekomen, dus vanaf nu kan je er om komen.

Let wel op als je nog moet betalen neem dan zeker (liefst gepast) geld mee. We kunnen geen kleding mee geven die nog niet betaald is.

Stevige linker,

De groepsleiding

Groepsreis
door Thijs Van Buynder op Dinsdag 10 april 2016 11:07:57
WIJZIGING DATUM

De groepsreis gaat door op zaterdag 25 juni

Wist je dat
door Thijs Van Buynder op Maandag 13 mei 2016 17:38:18
CM-voordeel vanaf 1 januari 2016

CM komt tegemoet in het lidgeld en in de deelname aan kampen.

verdere info vind je op volgende link:

Naam in kleding
door Thijs Van Buynder op Zaterdag 24 september 2015 20:09:07
Beste ouders

Omdat we meer en meer kleren terug vinden van leden na de vergadering die niet gekenmerkt zijn, is het moeilijk deze terug te bezorgen aan de juiste persoon.
Daarom vragen we om toch al je kledij van de scouts te kenmerken met een naam zodat we deze dan makkelijk kunnen terug bezorgen.

Stevige linker

Het leidingsteam

ouderpatrouille
door Fien Verbiest op Woensdag 14 april 2014 19:38:31
Beste ouders en grootouders,

Al gedurende meerdere jaren wordt onze enthousiaste leidingsploeg ondersteund door een groep vrijwillige ouders en sympathisanten (de vzw genaamd) die een aantal taken op zich nemen om scouting in Sint-Gillis-Waas mogelijk te maken. Een belangrijke taak is het beheer van het lokaal en de lokalenverhuur. Het is dankzij hen dat we door de jaren heen konden verhuizen en verbouwen.

Omdat het lokaal wekelijks door meer dan 150 jongeren van de eigen groep wordt gebruikt, is onderhoud een blijvende zorg. De leidingsploeg kan dit onmogelijk alleen op zich nemen. Ook de verhuur van het lokaal aan andere groepen zorgt voor een bijkomende druk bij de leidingsploeg inzake properheid, onderhoud en veiligheid. Door de prachtige locatie is ons lokaal erg gegeerd bij andere jeugdverenigingen voor weekends en kampen. Met de inkomsten hiervan kunnen we het lokaal meer dan leefbaar houden en kan de eigen groep verder investeren in tenten en kampmateriaal.

Ons lokaal is dus een belangrijke troef. Daarom wil ik namens de vzw starten met een nieuw initiatief.

DE OUDERPATROUILLE

Met deze patrouille willen we steun bieden aan de leidingsploeg bij een aantal initiatieven zoals de jaarlijkse bbq, de inschrijvingsmomenten, de uniformverkoop, maar ook bij de kuisweekends van het lokaal, …

Ten tweede willen we een vast team samenstellen van ouders of eerder grootouders (met tijd en twee rechterhanden) die tijdens de week samenkomen (eventueel met beurtrol) om enkele klusjes op te knappen in het lokaal.

De leidingsploeg steunt dit project ten volle. Het is voor hen ook een stimulans om zich te blijven inzetten voor onze scoutsgroep en jullie kinderen.

Heb je interesse om mee in de ouderpatrouille te komen of om mee deel uit te maken van een vast onderhoudsteam, stuur dan een mailtje naar maarten.geeraerts1@telenet.be of spreek me persoonlijk aan op één of ander scoutsmoment.

Namens de vzw,

Maarten Geeraerts

oud-groepsleider en ouder van een kapoen

facebookpagina
door Fien Verbiest op Donderdag 25 augustus 2014 18:20:02
Onze scouts heeft ook een facebookpagina, zeker een bezoekje waard! https://www.facebook.com/groups/405138899584851/

Geen nood voor wie geen facebook heeft, alle belangrijke info komt ook steeds op deze site!

Deze site werd al 107573 keer bezocht.